Top
 
Topkwaliteit waar we trots op zijn

Duurzaamheid

Bewust zijn over uw woning.

Nederlandse woningen worden jaarlijks 1,1 procent energiezuiniger, toch daalt het daadwerkelijke energieverbruik amper. Wat zijn de kernwaarden achter het duurzaam wonen? Energie besparen, energie opwekken en energie opslaan.

Als we allemaal ons eigen energieverbruik voorzien, zullen de vervuilende fabrieken minder aardgas verspillen. Een fossiele brandstof die voor veel vervuiling zorgt. Geen afhankelijkheid van aardgas is de toekomst van Nederland.

Het ultieme scenario is dus dat we allemaal onze eigen energiefabriek zijn. Ook wel bekend als een passief huis. Je haalt eigenlijk niks uit het energienet. Resultaat van dit scenario? Een energierekening van 0 euro!

Glasgilde is voorstander van duurzaam wonen. Wij vinden dat aardgas onafhankelijkheid nodig is voor de provincie Groningen. De regio waar wij onze producten weghalen.

Hoe duurzaam woont u nu?

Om bewust te worden van uw woning moet je eerst weten wat je energielabel is. Dit staat bij de gemeente geregistreerd. Doe de woningtest om de eerste tips te krijgen voor verduurzaming van je woning.

Als het goed is wordt na deze test duidelijk wat je energieverbruik is. Appartementen verbruiken gemiddeld het minste en vrijstaande woningen het meeste. Dit komt natuurlijk door het verschil in woonoppervlak. Maar ook doordat appartementen omringd zijn door andere woningen. Een isolatieschil.

Hoe zit dat als je geen appartement hebt? De isolatieschil bestaat uit je buitenmuren, dak, ramen en vloeren. De meeste van deze elementen zijn in contact met het Nederlandse zeeklimaat. Een mild klimaat dat met investeringen in isolatie prima getemd kan worden.

Tips & tricks

Waar kan je in investeren? Met kennis over je huidige woonsituatie kan je een checklist opstellen. Begin met het verbeteren van de isolatieschil, ga dan zelf energie opwekken en ga als laatste kijken of je het kan opslaan.

Informeer bij je gemeente of er plannen zijn om je woonwijk te verduurzamen. Hier liggen kansen op subsidies. Vraag een offerte aan bij isolatie specialisten om de spouwmuur en kap van je woning te isoleren. Samen met HR glas zijn dit de grootste energiebesparingen. Vloer en bodemisolatie zijn extra maatregelen, die veel impact hebben op de luchtvochtigheid in huis. Tip: Meet uw energieverbruik met een slimme thermostaat.

Tijd om zelf energie op te wekken. Zonnepanelen worden steeds aantrekkelijker. Combineer dit met een zonneboiler en sluit jezelf aan bij een groene energieleverancier. Vergeet niet een omvormer bij de zonnepanelen te kopen. Nog even en je levert zelf aan het energienet.

Om je echt toe te wijden aan het duurzaam wonen principe moet je energie opslaan. Wanneer het er toe doet zal je dan geen vervuilende bronnen gebruiken. Koop powerbanks en batterijen om je energie in op te slaan.

Vragen of wilt u een afspraak maken?