Top
 
Subsidies op isolatieglas

Subsidies

Aantrekkelijke subsidies op isolatieglas

Overweeg je om je woning te isoleren? Goed nieuws! Vanaf 1 februari 2019 tot 31 december 2020 kom je in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies op isolatieglas. Bespaar minstens 30% als je nu investeert in HR++ glas!

Vraag zsm een offerte aan!

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Kom ik in aanmerking voor subsidie?

  Ben jij een particuliere wooneigenaar in de gemeente Aa en Hunze? En is je huis voor 1995 gebouwd? Dat is goed nieuws! Vanaf 1 februari 2019 heeft de gemeente een nieuwe subsidieregeling voor energiebesparing bij particulieren, waarbij maximaal €200.000,- aan subsidies uitgedeeld zal worden. Wees er dus snel bij!

  Voor isolatieglas gelden er een aantal voorwaarden: het moet ten minsten HR++ glas zijn met een Rd waarde tussen de 1,2 en 0,8. Isolatie glas van Glasgilde voldoet aan deze voorwaarden.

  Glasgilde-HR-glas-doorsnede

  Hoe vraag ik subsidie aan?

  Het aanvragen is heel eenvoudig. Met hulp van Glasgilde, is je subsidie binnen 5 stappen aangevraagd.

  1. Laten we beginnen met het aanvragen van een offerte, hiervoor kan je ons bellen op 050 – 205 78 08 of ons aanvraagformulier invullen. De offerte heb je nodig bij de uiteindelijke aanvraag.
  2. Vervolgens kan je de energiesubsidie aanvragen op de website van de gemeente Aa en Hunze (of andere gemeentes). Als allereerst vul je je NAW gegevens in.
  3. Vul daarna het bouwjaar van je woning. Hier kan je achterhalen wanneer je woning gebouwd is. Let op: je woning moet voor 1995 gebouwd zijn om in aanmerking te komen.
  4. Het is belangrijk dat je “Het vervangen van bestaand glas door HR++ glas” aanvinkt als maatregel. Vul het totaalbedrag in en voeg de offerte van Glasgilde toe als bijlage. De bijlage beschrijving mag je leeglaten.
  5. Klik tenslotte op “Upload” om de subsidie aan te vragen.

  De aanvraag zal binnen 6 weken behandeld worden, waarna het geld binnen 6 weken op je rekening zal verschijnen. Maximaal 12 weken na aanvraag dus.

  Neem contact op
  Glasgilde-isolatieglas-subsidie-infographic

  Wat kost het mij?

  HR++ glas kost ongeveer €150 per m², inclusief plaatsing en afwerking. Een gemiddelde woning heeft 20m² aan glasoppervlakte. Je bent dan €3.000,- kwijt om de gehele woning van modern isolatieglas te voorzien.

  Per m² HR++ glas bespaar je tot wel 23m³ aan gas per jaar. Dat is in totaal 460m³ per jaar. Met een gemiddelde gasprijs van 0,76 per m³, bespaar je dus enorm elk jaar. Kortweg: je bespaart €350,– op jaarbasis aan gas!

  Soort glasGasbesparing per m²Kostenbesparing per m²
  Triple glas (0,5 - 0,9)30m³€19
  HR++ (1,0 - 1,2)23m³€15
  Dubbel glas (2,7)13m³€8,50
  Enkel glas (5,8)--

  Wat als ik het niet kan betalen?

  Zijn de bovenstaande bedragen op dit moment niet haalbaar voor jou? Provincie Drenthe biedt de oplossing met een aantrekkelijke energiebespaarlening. Met een rente van slechts 0,5% (tot een bedrag van 4.999,-) is energie besparen toegankelijker dan ooit!

  Bij een gemiddelde woning met 20m² glas moet je ongeveer een bedrag van €3000,- lenen. Met een vaste rente van 0,5% resulteert dit in een maandlast van slechts €36,36 Inwoners van de gemeente Aa en Hunze hebben hier bovenop ook nog recht op 20% subsidie.

  Glasgilde-plaatst-HR-glas

  Veelgestelde vragen over subsidies

  Heb je nog vragen over de subsidies of energiebespaar leningen? Misschien biedt de onderstaande lijst jou het antwoord. Zo niet, neem dan contact op met Glasgilde. Wij helpen je graag.

  Wat voor werk leveren jullie?

  Glasgilde levert vakwerk op maat. Wij denken mee met onze klanten zodat zij de beste glasoplossing in hun woning krijgen. Onze klantbeoordelingen spreken voor zich.

  Waar baseren jullie je berekeningen op?

  Wij gaan uit van een standaard tussenwoning met een raamoppervlakte van 20m².

  Krijg je subsidie op een energiebespaar lening?

  Ja. Bij een lening van 0,5% krijg je ook nog eens 20% van het totaalbedrag gesubsideerd.

  Wat is het minimum wat je kunt lenen?

  Een energiebespaar lening voor particulieren heeft een minimum bedrag €2.500,-.

  Vraag zsm een offerte aan!

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.